Telefoon: 071-30 11 948
E-mail: info@fysiowarmond.nl

Oedeemtherapie

De oedeemfysiotherapeut houdt zich bezig met de behandeling van patiënten die last hebben van (lymf)oedeem, een abnormale ophoping van vocht in het lichaam.

Wat is Oedeem?

Oedeem komt onder meer voor bij mensen met (borst)kanker, mensen die een borstoperatie hebben ondergaan of mensen met littekens of lymfoedeem als gevolg van bestraling, chemotherapie, een operatieve ingreep of een ongeval.

Hoe behandel je Oedeem?

De oedeemfysiotherapeut probeert de afvoer van vocht onder meer te stimuleren met oefentherapie, waarbij de spieren worden aangespannen om het vocht af te voeren via de lymfe- en bloedbanen in het lichaam.

Zij maakt ook gebruik van manuele lymfdrainage, een specifieke massagetechniek om vocht te verplaatsen naar delen van het lichaam waar de vochtafvoer wel normaal functioneert.

Daarnaast kan de oedeemfysiotherapeut bandages, tape en therapeutische kousen gebruiken om vochtophoping tegen te gaan.

Er wordt vaak samengewerkt met andere disciplines, zoals oncologen en chirurgen, zowel in ziekenhuizen als particuliere praktijken. Vaak zijn zij ook degenen die de patiënt doorverwijzen.

Oedeemtherapie en de verzekering

Oedeemtherapie wordt vergoed door alle verzekeringen vanuit de hoofdverzekering als de therapie voorgeschreven is door een arts.

Meer informatie over Oedeemtherapie gewenst? Neem dan vandaag nog contact met ons op en vraag naar Christina.

Blijf niet rondlopen met jouw klachten!