Telefoon: 071-30 11 948
E-mail: info@fysiowarmond.nl

Hartrevalidatie

Onze praktijk heeft een trainingsprogramma voor patiënten met chronisch hartfalen. Hartfalen is een complex van klachten en verschijnselen ten gevolge van een tekortschietende pompfunctie van het hart.

Trainingsprogramma

Het trainingsprogramma duurt 3 maanden, aansluitend op een training in de tweede lijn ( ziekenhuis of revalidatiecentrum). Verwijzing naar hartfalen reactivering geschiedt door de cardioloog of huisarts, veelal op voordracht van de hartfalen verpleegkundige.

De deelnemers aan deze vorm van training geven te kennen dat hun kwaliteit van leven zeer is toegenomen. Het uithoudingsvermogen en de kracht nemen toe. De training moet verantwoord en deskundig gebeuren.

De fysiotherapeute die u begeleidt heeft een ruime ervaring bij een revalidatiecentrum en heeft de cursus hartfalen voor de eerstelijns fysiotherapeuten gevolgd.

De belangrijkste doelstellingen zijn:

  • Onderhoud van de belastbaarheid en bevorderen van een lichamelijk actieve leefstijl.
  • We stellen een individueel behandelplan op afhankelijk van de ernst van de klachten, respons op inspanning, wensen en doelen, medicatie, verhouding belasting-belastbaarheid en inspanningsvermogen van de patiënt.
  • De trainingsmiddelen, die we gebruiken zijn: de fietsergometer, de roei-ergometer, de loopband, fitnessapparatuur, sport en spel, bewegen op muziek, activiteiten van het dagelijkse leven en functionele oefenvormen.
  • De training moet bijdragen aan de toename van de kwaliteit van het leven en u moet tijdens activiteiten in het dagelijkse leven profiteren van de training.

 

Voor nadere informatie kunt u vragen naar Rick de Jong

Gaat uw hart hier ook sneller van kloppen?