Hartrevalidatie

Onze praktijk heeft een trainingsprogramma voor patiƫnten met chronisch hartfalen.

Hartfalen is een komplex van klachten en verschijnselen ten gevolge van een tekortschietende pompfunctie van het hart.

Het trainingsprogramma duurt 3 maanden, aansluitend op een training in de tweede lijn ( ziekenhuis of revalidatiecentrum).

Verwijzing naar hartfalen reaktivering geschiedt door de cardioloog of huisarts, veelal op voordracht van de hartfalen verpleegkundige.

De deelnemers aan deze vorm van training geven te kennen dat hun kwaliteit van leven zeer is toegenomen. Het uithoudingsvermogen en de kracht nemen toe.

De training moet verantwoord en deskundig gebeuren.

De fysiotherapeute die u begeleidt heeft een ruime ervaring bij een revalidatiecentrum en heeft de cursus hartfalen voor de eerstelijns fysiotherapeuten gevolgd.

De belangrijkste doelstellingen zijn:

Onderhoud van de belastbaarheid en bevorderen van een lichamelijk aktieve leefstijl.

We stellen een individueel behandelplan op afhankelijk van de ernst van de klachten, respons op inspanning, wensen en doelen, medicatie, verhouding belasting-belastbaarheid en inspanningsvermogen van de patiƫnt.

De trainingsmiddelen, die we gebruiken zijn: de fietsergometer, de roeiergometer, de loopband, fitnessapperatuur, sport en spel, bewegen op muziek, aktiviteiten van het dagelijkse leven en functionele oefenvormen.

De training moet bijdragen aan de toename van de kwaliteit van het leven en u moet tijdens aktivteiten in het dagelijkse leven profiteren van de training.

Voor nadere informatie kunt u vragen naar Willij Mooij

aed-aanwezig