Telefoon: 071-30 11 948
E-mail: info@fysiowarmond.nl

Vergoedingsregels zorgverzekeraars

Niemand wil teveel betalen voor zijn of haar zorg. Het is daarom van belang je vooraf goed in te lezen en na te gaan over wat er wel en niet vergoed wordt.

Hieronder een overzicht van de geldende vergoedingsregels die hopelijk zorgen voor wat meer duidelijkheid. Heb je toch nog vragen, neem dan even contact met ons op.

Fysiotherapie zelf betalen?

  1. Wij kunnen in ons computersysteem via het internet onmiddellijk zien of en hoeveel fysiotherapie u vergoed krijgt.
  2. Als u een chronische indicatie hebt, dan worden de zittingen vanaf de 21e vergoed vanuit de basisverzekering. Pas vanaf die 21e zitting wordt uw eigen risico van € 385,00 aangesproken.
  3. Geen onverwachte kosten dus bij ons! Vraag ons ernaar, dan zoeken we het allemaal voor u op.

 

Als u een aanvullende verzekering hebt, dan zit daar meestal een aantal zittingen fysiotherapie in.
Afhankelijk van welke verzekering en welk aanvullend pakket krijgt u dan meer of minder fysiotherapie vergoed. Als u daar onzeker over bent, meldt u dat even bij het maken van een afspraak? Dan krijgt u alles precies van ons te horen.

Het enige dat we niet kunnen zien is of u al in het lopende jaar bij een andere fysiotherapeut bent geweest.

Let wel op: als uw fysiotherapie wordt vergoed vanuit uw Aanvullende Verzekering, dan gaat dat niet ten koste van uw eigen risico van € 385,00.Alleen de zittingen fysiotherapie die worden vergoed vanuit de basisverzekering gaan ten koste van het eigen risico.

Het is ingewikkeld maar we vertellen u graag hoe het in uw geval werkt.

Algemene informatie over vergoeding van fysiotherapie

Fysiotherapie wordt sinds 1-1-2004 voor het grootste deel uit de (meeste) aanvullende verzekeringen vergoed. Dit geldt voor iedereen van 18 jaar of ouder.

Voor kinderen tot 18 jaar en chronische patienten zijn andere regels ingesteld:

Kinderen tot 18 jaar

Voor kinderen tot 18 jaar wordt er vanuit de verplichte basisverzekering het volgende gedekt:

  • De eerste 12 behandelingen per indicatie per jaar. (de rest eventueel uit de aanvullende verzekering)
  • Kinderfysiotherapie door een geregistreerd kinderfysiotherapeut 18 behandelingen per indicatie per jaar. (rest uit de aanvullende verzekering)
  • Behandelingen van aandoeningen uit de chronische lijst worden volledig gedekt vanuit de basisverzekering, ook bij kinderen.

Chronische aandoeningen

De vergoeding van behandelingen van aandoeningen die op de chronische lijst voorkomen wordt vanaf de 21e behandeling geregeld vanuit de basisverzekering.

De eerste 20 behandelingen worden vanuit een eventuele aanvullende verzekering vergoed.

Als u niet of niet voldoende aanvullend verzekerd bent, dan moet u dus de eerste 20 behandelingen (gedeeltelijk) zelf betalen.

De lijst met chronische aandoeningen is bekend bij de fysiotherapeut, wij kunnen u daarover verder inlichten. Niet elke chronische klacht komt in aanmerking voor een chronische vergoeding.

Of u een vergoeding krijgt via een aanvullende verzekering hangt af van de aanvullende verzekerings-polis die u heeft afgesloten. Dit geldt voor alle verzekerden, ongeacht de leeftijd.

Kies dus de aanvullende verzekering die bij jou past!!

Vergelijkt u goed de vergoedingen en de prijzen van de aanvullende verzekeringen van alle verzekeraars. Let op: Alle nederlandse verzekeraars hebben een acceptatieplicht wat betreft de basisverzekering, maar kunnen wel een aanvullende verzekering weigeren of met beperkingen accepteren. Het is belangrijk even bij uw verzekering stil te staan!

Vragen over uw verzekering en de vergoedingen?